nederlands english spanish 


Algemene voorwaarden van abZurd VOF

1. Algemeen
De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, werkzaamheden, offertes en overeenkomsten tussen abZurd en opdrachtgevers, respectievelijk hun rechtsopvolgers.
Van deze voorwaarden afwijkende bepalingen binden abZurd slechts wanneer deze door haar nadrukkelijk schriftelijk zijn aanvaard. Een algemene verwijzing door de opdrachtgever naar eigen of andere algemene voorwaarden wordt door abZurd niet aanvaard.

2. Grondslag offertes
Offertes van abZurd zijn gebaseerd op de informatie die door de opdrachtgevers is verstrekt. De opdrachtgever staat ervoor in dat hij naar beste weten daarbij alle essentiële informatie voor opzet en uitvoering het project heeft verstrekt.
De aanbiedingen en offertes zijn een maand geldig, tenzij in de aanbiedingen / offertes anders vermeld. Zolang de aanbieding niet tot een opdracht heeft geleid, behoudt abZurd zich het recht voor de capaciteit elders in te zetten.

3. Totstandkoming van een opdracht
De opdracht wordt aanvaardt mits er over de inhoud en uitvoeringscondities overeenstemming bestaat tussen partijen. De overeenstemming wordt voor aanvang van de werkzaamheden schriftelijk vastgelegd.

4. Ter beschikking stelling van informatie, medewerkers en ruimte door de opdrachtgever
Om de uitvoering van een opdracht goed en volgens tijdschema te laten verlopen, verstrekt de opdrachtgever tijdig alle documenten en gegevens die abZurd nodig heeft.
Dit geld ook voor het ter beschikking stellen van medewerkers van de eigen organisatie van de opdrachtgever, die bij de werkzaamheden betrokken (zullen) zijn.
Als abZurd daarom verzoekt geeft de opdrachtgever op zijn locatie kosteloos een werkruimte.
De opdrachtgever vrijwaart ons voor en stelt ons volledig schadeloos ter zake van iedere aanspraak van derden op grond van een (beweerdelijke) inbreuk op rechten van industriële of intellectuele eigendom tengevolge van gebruik door ons van door de afnemer ter beschikking gestelde vormen, ontwerpen, scripts of andere gegevens.

5. Het abZurd projectteam
Het betrekken of inschakelen van derden bij de opdrachtuitvoering door de opdrachtgever of door abZurd geschiedt uitsluitend in onderling overleg.
Betrokken partijen kunnen in overleg de samenstelling van het team wijzigen, indien zij menen dat dit voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijk is.

6. Tarieven en kosten van de opdracht
Met betrekking tot de tarieven en de daarop gebaseerde kostenramingen staat in de offerte aangegeven of daarin zijn begrepen de kosten voor reisuren, de reis- en verblijfkosten en de overige opdrachtgebonden kosten. Voor zover deze kosten niet zijn inbegrepen kunnen ze worden berekend.
De verschuldigde BTW wordt over alle door de opdrachtgever aan abZurd verschuldigde bedragen in rekening gebracht.

7. Facturering en betaling
Het honorarium en de kosten als in artikel 6 genoemd, welke niet in de tarieven zijn inbegrepen zullen bij (voorschot)declaratie in rekening worden gebracht.
Bij opdrachten met een looptijd van 7 weken of langer zal maandelijks worden gedeclareerd. Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na declaratiedatum en alleszins voordat de opdrachtgever overgaat tot publicatie van het geleverde product.
Na die vervaldatum wordt de wettelijke rente in rekening gebracht.
AbZurd is gerechtigd de nakoming van zijn verplichtingen op te schorten zolang de opdrachtgever niet aan zijn verplichting tot (vooruit)betaling heeft voldaan, onverminderd de overige rechten van abZurd.
Indien de opdracht is verstrekt door meerdere opdrachtgevers zijn alle opdrachtgevers hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichting, ongeacht de tenaamstelling van de declaratie

8. Wijziging van de opdracht, c.q. meerwerk
Indien tijdens de uitvoering van de opdracht zich feiten of omstandigheden voordoen die leiden tot een noodzakelijke bijstelling van de overeengekomen aanpak of werkwijze, dan wordt hierover met de betrokken partijen tijdig overlegd.
Wijzigingen in of klachten in verband met de projectaanpak kunnen slechts plaatshebben alvorens met de werkzaamheden is gestart en op vooraf bepaalde tijdstippen.
Indien de tussentijdse wijziging het overeengekomen honorarium of de kostenvergoeding beïnvloedt, zal abZurd dit de opdrachtgever zo spoedig mogelijk laten weten.

9. Tussentijdse beëindiging van de opdracht
Partijen kunnen de overeenkomst voortijdig beëindigden, indien een van hen van mening is dat de opdrachtuitvoering niet meer kan plaatshebben conform de bevestigde offerte en eventuele latere additionele opdrachtspecificaties. Dit dient gemotiveerd en schriftelijk aan de wederpartij te worden bekend gemaakt.
Mocht de opdrachtgever tot voortijdige beëindiging overgaan dan heeft abZurd recht op compensatie in verband met het ontstane bezettingsverlies of gemaakte kosten.
AbZurd heeft slechts het recht zich uit een opdracht terug te trekken indien op grond van omstandigheden die zich aan zijn invloed onttrekken, een goede opdrachtuitvoering wordt belemmerd (overmacht).
Indien een van beide partijen in staat van faillissement geraakt, surséance van betaling aanvraagt of de bedrijfsuitvoering staakt, heeft de andere partij het recht de opdracht zonder inachtneming van een opzegtermijn te beëindigden, een en ander onder voorbehoud van rechten.

10.Intellectueel eigendom
Modellen, technieken, instrumenten, ontwerpen, scripts en toepassingen die zijn gebruikt voor de uitvoering van de opdracht en in het advies of het project zijn opgenomen, zijn en blijven eigendom van abZurd. Openbaarmaking kan derhalve alleen geschieden na verkregen toestemming van abZurd.
De opdrachtgever heeft het recht stukken te vermenigvuldigen voor gebruik in zijn eigen organisatie, voor zover passend binnen het doel van de opdracht, behalve anders schriftelijk overeengekomen. In geval van tussentijdse beëindiging van de opdracht is voorgaande van overeenkomstige toepassing.

11. Vertrouwelijkheid
abZurd verplicht zich tot geheimhouding van alle informatie en gegevens van de opdrachtgever jegens derden. AbZurd zal in het kader van de opdracht alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen ter bescherming van de belangen van de opdrachtgever.

12. Aansprakelijkheid
abZurd zal de door hem te verrichten werkzaamheden naar beste inzichten en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitoefenen.
abZurd kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade of verlies van functionaliteit van het door haar gemaakte werk. Dit door toekomstige updates of veranderingen in techniek, soft-, of hardware, anders dan vooraf in de opdrachtomschrijving is bepaald.
abZurd kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade of dataverlies die als gevolg van werkzaamheden kunnen optreden.

13. Toepasselijk recht
Op deze overeenkomst, dan wel nadere overeenkomsten met abZurd is het Nederlands recht van toepassing.